Om oss.

En kommunikations- och
pr-byrå i fickformat.

Vi fungerar som en förstärkt marknads- och pr-avdelning i projekt och verksamheter som inte har möjlighet att driva kommunikationsinsatserna helt i egen regi. Vi jobbar alltid nära våra uppdragsgivare. Ofta tillsammans med dem, i samma team.

Small World består av projektledare med olika spetskompetens inom intern- och externkommunikation, redaktörskap, press/pr, copywriting och webb/IT. Vi har i vår tur väloljade kontaktytor med formgivare, copywriters, webbkreatörer, produktionsledare, event- och musikproducenter – människor vi har jobbat med länge och som vi vet fungerar i alla väder.

Vi delar ständigt med oss av våra erfarenheter, kunskaper och verktyg. Utbildning är en central del av Small Worlds verksamhet. Strategisk coaching och organisationsutveckling är en annan.


Medarbetare.

Lisa Nilsson

Lisa Nilsson

VD & projektledare
08-410 115 26
lisa.nilsson@smallworld.se

Projektledare och grundare av Small World. Lisa är bryggan mellan uppdragsgivare och allmänhet, medier i synnerhet. En rutinerad kommunikatör, som vet att trovärdighet bygger på genomarbetade och förankrade budskap. Hon är en utmärkt katalysator för att få alla pusselbitar på plats; en djävel på strukturerat tänkande och en alldeles suverän genomförare. ”Ju knivigare, desto roligare”, är dessutom ett synsätt som särskiljer Lisa från en stor del av mänskligheten.

Karin Jonsson

Karin Schöllin

Byråchef & projektledare
karin.schollin@smallworld.se
Föräldraledig 2018

Ruttad projektledare och en fena när det kommer till press- och kommunikationshantering. Karin är en trygg norrlänning som vant skapar hållbara organisationer som hon leder med fast hand. Sedan december 2016 är Karin vår byråchef, med ansvar för Small Worlds medarbetare, arbetsprocesser och byråns dagliga drift. Kultur och MR-frågor är något som ligger Karin varmt om hjärtat och hon har sedan starten på Small World bland annat jobbat som pressansvarig för Stockholms Kulturfestival & We Are Sthlm, Kulturnatten och regeringens pris för människorättskämpar – Per Anger-priset.

sofia

Sofia Johansson

Projektledare
0736-73 07 96
sofia.johansson@smallworld.se

En av de vaknaste människor finns på gatan vars namn hon bär, eller är det vice versa? Rör sig gladeligen mellan festivaler, nationalscener och ishallar. Har under åren på Small World hunnit ta sig an kommunikationsansvar för Bergmanfestivalen, ett Tf. chefsuppdrag för Dramaten, kommunikationsarbete för Folkoperan och Orionteatern, projektledning för Berättarministeriet, utställning på Dansmuseet, filmer för ALMA-priset, pressarbete för Kulturfestivalen och massa annat. Sofia har vi lärt känna genom våra kontorskompisar Stockholm Graphics och förmågan att förankra, förändra, förtjusa och sedan också leverera förträfflig kommunikation har vi sett in action.

Sofia Sahlén

Projektledare
0706-69 66 36

sofia.sahlen@smallworld.se

Sofiagatans senaste tillskott är en kulturvetare både i de akademiska rullorna och bland de binära ettorna och nollorna. Med erfarenheter inom eventproduktion, med en flink skrivarpenna på the interwebz och med ett stadigt grepp om alla luftburna bollar är hon en alltigenom grym projektledare som har ett finger med i de flesta av våra kunders syltburkar. Passande nog har Sofia dessutom fått hela kontoret att uppskatta marmeladens storhet. Bara en sån sak.

Sara-Märta Höglund

Projektledare
0703-39 60 60

sara-marta.hoglund@smallworld.se
Föräldraledig

Sara-Märta är en nyfiken skribent med mångårig arbetslivserfarenhet som journalist, bland annat från Public Service. Hon har en gedigen lista av tunga uppdragsgivare under sin karriär. Sveriges Radio, Nöjesguiden, TT Spektra och nu senast som musikkritiker och krönikör för Svenska Dagbladet och radioproducent för bland annat Musikguiden och Musiken i P3. Hos oss jobbar Sara-Märta med kvalitativt innehåll och projektledning och bidrar med sitt breda kontaktnät inom kultursfären. 

Karin Nilsson

Karin Rosenberg

Art Director
0739-12 71 91
karin.rosenberg@smallworld.se

Karin är Small Worlds svar på Frida Kahlo. En konstnärlig krutdurk och ren lycka att ha i arbetsrummet. Vi har jobbat ihop sedan 2007 med bokformgivning, grafiska profiler, festivalidentiteter, webbdesign, illustration, affischer och Dora Konsthall. Karin är också den enda människan vi känner som har så många hundar att ta hand om – nu även hennes alldeles egna Smilla!

Nils Jarlsbo

Nils Jarlsbo

Art Director
nils.jarlsbo@smallworld.se

Nisse är kontorets enda skåning, Konstfackskollega med Karin och den som ser till att allt som lämnar huset har en rackarns fin form. Han flyttade in hos oss i samband med en festival för några år sedan, och sedan dess vill vi aldrig att han ska försvinna. 2013 släppte han den finfina barnboken “Noas hotell” och så snart det blir en lucka i jobbschemat hoppas vi på en uppföljning.

Caroline Nyberg Wass

Caroline Nyberg Wass

Strateg
0705−08 30 10
caroline@smallworld.se

Vår dalafilial i fickformat. Samarbetet med Caroline började med en veckas arbete med att sätta kulturella och kreativa näringar på kartan i Almedalen och har fortsatt med små och stora uppdrag. Hon har drivit reklambyrå, suttit i kommunfullmäktige, skeppat travhästar land och rike runt och är ett ess på att hitta gemensamma nämnare, problem och lösningar i ett och samma andetag. Idag är hon en del av Wass Group och en del av oss.

Stockholm Graphics

Johan Björnsrud
Pompe Hedengren
Heidi Myllyviita

Nog för att den lilla världen räcker långt, men ibland räcker inte armar och ben till. Och ibland vill vi inte att de ska göra det, för det här gänget är förträffliga att skapa form och koncept med. De knackade på vår dörr för sisådär tre år sedan och flyttade in på studs. Sedan dess har vi både blivit goda kontorskompisar men framförallt fått till en hel del riktigt fin form. Varje dag blir gränserna mellan verksamheterna suddigare. Korsbefruktning när den är som bäst.

Kaleb Henley

Kaleb Henley

Projektledare IT
kaleb.henley@smallworld.se

En pedagogisk programmerare med tålamod och nyfikenhet nog att både förstå och hantera de flöden av information som forsar igenom våra informationsintensiva projekt. Han besitter en djup IT- och systemkunskap, som stöttar inte bara oss utan även våra kunder när de stöter på digitala bryderier. Databaser, hemsidor, sociala medier – i Kalebs närvaro känner sig den allra minst invigde som expert på ettor och nollor.